Toerisme aan de Languedoc Roussillon

De Occitaanse regio beschikt over een uitzonderlijke rijkdom van een natuurlijk patrimonium: zee en bergen, stranden en meren, wijnteelt en veeteelt. In deze regio komt de charme van Zuid-Frankrijk volledig tot haar recht.

Céret :

Creatie, kubisme en passie.
In de collectie van het museum voor moderne kunst van Céret vind je tal van kunstwerken van bekende artiesten die in het stadje Céret hebben gewoond: Brune, Chagall, Dali, Dufy, Gris, Herbin, Manolo, Maillol, Matisse, Miro, Picasso...
Céret is een mooi, traditioneel dorpje.

Villefranche de Conflent :

Een intacte, versterkte ommuring. Het stadscentrum, gesticht in 1090, heeft haar prestigieuze verleden als hoofdstad van Conflent goed weten te bewaren, dankzij de vele gebouwen van een uitzonderlijke monumentale waarde, gemaakt van roze marmer.

Collioure :

Collioure is een zeer mooie haven. Met het chateau Royal (13e-17e eeuw).Het oorspronkelijke, prehistorische oppidum was de voormalige residentie van de Koningen van Aragón en Mallorca. Door het dorp loopt een ‘Chemin du Fauvisme’, waarlangs Matisse en Derain Collioure ontdekten. Uit deze wandelweg is het fauvisme ontstaan.

Castelnou :

Eén van de mooiste dorpjes in Frankrijk. In Les Aspres staat het middeleeuwse kasteel uit de 10e eeuw dat werd gebouwd als militaire en administratieve hoofdstad voor de burggraaf van Vallespir.

Kerk en priorij

Prats de Mollo :

Bakermat van het Catalaanse verzet. De vestingmuren, de Gotische kerk en haar barokke meubilair, de middeleeuwse wijk, het Lagarde Fort en het natuurgebied geven nog steeds een goed beeld van het oude dorp Vallespir.

Arles sur Tech :

De patroonheiligen van het Oosten. In het hartje van Vallespir ligt de Romeinse stad Arles-sur-Tech waar u de oudste benedictijnse abdij van Catalonië vindt (778).

Serrabone :

Het licht van de bloeiende middeleeuwen. Gelegen in het hartje van Les Aspres vindt u de priorij van Serrabone, opgericht in de 10e eeuw, die bekend staat als het mekka van de Europese Romaanse beeldhouwkunst. Het klooster en haar beroemde tribune zijn gebeeldhouwd in roos marmer.

Prieuré de Marcevol :

De puurheid van de Romaanse Kunst. Tegenover de Canigou ligt de versterkte priorij van Marcevol (12e eeuw) die de valleien van het Romaanse Catalonië domineert.

Natuurlijke sites

Les Orgues d’Illes :

Wanneer natuur kunst wordt. Het geologische gesteentepark “Les Orgues” is natuurlijk ontstaan door water dat gedurende vijf miljoen jaar is afgezet in klei.

Les Grandes Canalettes :

Een adembenemend muziekspektakel van klank en licht maakt van deze grot één van de meest bezochte sites van de regio.

Gorges de la Fou :

Een buitengewone bergpas voor een unieke, geologische ervaring. Een kloof van meer dan 200 m hoog in een rotsgebergte waar grotten en watervallen elkaar afwisselen.

Kasteel

Château de Salses :

Bewaker van de Catalaanse grens (15e en 16e eeuw).

Het fort van Salses, door de Spanjaarden gebouwd aan het einde van de 15e eeuw, is een zeldzaam en origineel voorbeeld van de overgangsperiode tussen het middeleeuwse kasteel of fort en de moderne vestingwerken.

Het vissersdorpje Canet, het schitterende meer van Bouillouses, de bergengte van Galamus, de Tour de la Madeloc, de heilige berg Canigou, de kathaarse kastelen van Peyrepertusse, het kasteel Quéribus ... Om maar enkele magnifieke sites op te noemen die u hier in de regio kunt bezichten. U kunt steeds terecht bij de receptie van de camping indien u meer informatie wenst.